BENVINGUTS  A TECHNIKERZENTRUM:  Web de suport a les matèries d'ESO i BAT.

Descobert un fragment de cua de dinosaure de 100 ma. d'antiguitat inclòs en ambre, amb les plomes de l'animal ben conservades.

El "Valle de San Joaquín", a Califòrnia, està enfonsant-se a raó de cinc centímetres al mes degut a l'excessiva extracció d'aigües subterrànies.

Assolit el rècord de 400 ppm en la concentració de CO2 atmosfèric,
la més alta des de l'any 1770.

Temperatura rècord en el Pol Nord: durant tres hores es registren temperatures superiors a 0 ºC, el dia 30 de desembre de 2015, en ple hivern.

Els últims 11 mesos ha estat la sèrie de mesos que han tingut les temperatures superiors a la mitjana en 135 anys de registres. I en particular el mes de març 2016 s'ha convertit en el mes de març amb increment de temperatures més altes des que es tenen registres.

Kivalina és una petita illa de 400 habitants en el mar de Chukchi, a Alaska, amenaçada des de fa anys per l'increment del nivell del mar degut a la fusió dels gels àrtics. Ara mateix, cases i carrers ja estan a punt de quedar definitivament inundats. Al ritme actual, desapareixerà en uns deu anys.

Fins ara se suposava que les més antigues eines de pedra van ser obra del gènere Homo, ara fa uns 2.5 milions d'anys, però s'ha fet públic que s'han trobat a l'oest del llac Turkana, a Kenya, eines uns 700000 anys més antiques. Es desconeix quines criatures les van fabricar. Podrien ser dels gèneres Australopithecus o Kenyanthropus. Això vol dir que el gènere Homo no ha estat l'únic en fabricar eines...

Un nou robot del Massachusetts Institute of Technology (MIT) corre i salta obstacles autònomament. Pot córrer a una velocitat punta de 46.6 km/h,  una mica més ràpid que Usain Bolt,  i no es cansa...